مجله اینترنت مارکتینگ هلیا

اطلاعات و خبرهای روز دیجیتال مارکتینگ را با من همراه باشید

مجله اینترنت مارکتینگ هلیا

اطلاعات و خبرهای روز دیجیتال مارکتینگ را با من همراه باشید

مجله اینترنت مارکتینگ هلیا

سلام من هلیا هستم.در وبلاگ من شما می توانیدجدیدترین اطلاعات و اخبار علوم دیجیتال مارکتینگ را مطالعه کنید.جدیدترین اطالاعات و اخبار دیجیتال مارکتینگ، طراحی سایت، طراحی لوگو،طراحی گرافیکی،دنیای تکنولوژی و... رادنبال کنید

  • ۰
  • ۰

طراحی لوگو

 

 

طراحی لوگو چیست و چراباید لوگو طراحی کنیم؟

معنای لوگو ، انواع لوگو ، روش پیاده سازی لوگو و مراحل طی کردن این پروسه و همچنین دلیل نیاز به لوگو مواردی است که در این مقاله به آن پرداخت خواهد شد.این نشانه گرافیکی به وسیله شرکت‌های تجاری، تولیدی و صنعتی و هم‌چنین کسب وکارهای کوچک استفاده می‌شود تا از این طریق نوع خدمات اهداف و محصولشان را سریع‌تر به مخاطب معرفی کنند. به واسطه خلاقیت، منحصر به فرد بودن و بصری بودن در اذهان حک شده و ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطب داشته باشند.

 

لوگو می‌تواند ترکیبی از حروف، نشانه‌ها و نماد باشد که چهره و مشخصه یک برند است.طراحی یک لوگوی زیبا و کارآمد اهمیت بسزایی در محبوبیت یک برند در نظر مخاطبان دارد. بخشی از کسب و کار، محصول یا هویت بصری شما می‌باشد. لوگو به عنوان آرم، برند، علامت تجاری و هویت سازمان شما شناخته می‌شود.در بسیاری از موارد تصویر یک لوگو اولین چیزی است که با شنیدن یک نام به ذهنتان می‌رسد به عنوان مثال: کوکا کولا، نایک، اپل و غیره

 

لوگو چیست

لوگو یک نشانه‌ی گرافیکی است که می‌تواند به صورت علامت ، سمبل ، نوشتار و یا ترکیبی از این‌ها طراحی شود در واقع لوگو به عنوان آرم ، برند ، علامت تجاری و هویت سازمان شما شناخته می‌شود. که اولین و موثرترین گام برای معرفی یک برند می باشد. که سایر پروسه های هویت سازی یک برند (نظیر بسته بندی، طراحی لیبل و ...) را تحت تاثیر خود قرار می دهد. یک آرم و لوگو موفق و صحیح به راحتی می تواند گام های یک مجموعه را به خاطر ثبات بصری خود محکم و هدفمند سازد. اعتماد، شناخت و موفقیت در بازار سه بخش اصلی است که به پشتوانه طراحی برندینگ صحیح ، بجا و مناسب در روند گسترش یک مجموعه کمک بسزا می کند. اما، هدف اصلی از داشتن لوگو چیست؟ چرا تجارت ما احتیاج به یک لوگو با طراحی حرفه ای داریم؟ یک پاسخ ساده وجود: یک لوگوی با طراحی حرفه ای توجهات را جلب می کند، و اثری ماندگار روی ذهن مردم دارد. این درست است! برای مثال، به لوگوی نایک، شرکت مشهور کفش های ورزشی نگاه کنید. هنگامی که شما لوگوی تیک را می بینید، به سرعت می فهمید که این متعلق به نایک است. یک مثال معروف دیگر YaHoo! است. مثال های فراوان دیگری نیز میتوان آورد که شما احتمالا هر روز می بینید و بدون شک قدرتی که یک لوگو و شناسه دار و خوب برای شرکت ها را دارد همه تحسین می کنند

این نشانه گرافیکی به وسیله شرکت‌های تجاری ، تولیدی و صنعتی و همچنین کسب وکارهای کوچک استفاده می‌شود تا از این طریق نوع خدمات اهداف و محصولشان را سریع‌تر به مخاطب معرفی کنند. به واسطه خلاقیت ، منحصربه فرد بودن و بصری بودن در اذهان حک شده و ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطب داشته باشند به طور خلاصه میتوان گفت در بسیاری از موارد تصویر یک لوگو اولین چیزی است که با شنیدن یک نام به ذهنتان می‌رسد به عنوان مثال: کوکا کولا، نایک، اپل و غیره

درواقع لوگوی شما یک شناسه برند. لوگوی شما یک شناسه برند به یاد ماندنی است برای اینکه در خاطر مشتریانتان به یاد بمانید، مطمئن شوید لوگویتان را روی همه متعلقات تجاری شامل مارک های تجاری، سربرگ ها، پاکت ها، بیزنس کارت ، کارت های تبریک، تبلیغات و ارائه ها به گونه ای قرار داده اید که به سرعت شناخته شوید. همچنین میتوان طراحی لوگو به عنوان طراحی امضای شرکت عنوان کرد.

آرم و لوگو چیست؟

نشان سازمانی و پیشرفت تجارت. نشان سازمانی و پیشرفت تجارت طراحی لوگو تجاری به شرکت شما تصویری می دهد که هر تجارتی به رقابت در این محیط به شدت رقابتی احتیاج دارد.

 

 

طراحی لوگو

انواع لوگو

طراحی لوگو را می‌توان براساس استفاده از عناصری مانند نوشتار، شکل و غیره به سه گروه کلی تقسیم نمود:

1- استفاده از تصویر(آیکون، سمبل، پیکتوگرام) مثل شرکت اپل

2- استفاده از نوشتار: لوگوتایپ، وردمارک: استفاده از نام شرکت و ارائه آن خارج از فونت‌های مرسوم مثل: لوگوی دیسنی و یا توییتر / مونوگرام،طراحی با یک حرف یا حروف اختصاری برند / تایپ بیس: طراحی با نام شرکت یا برند که شکلی گرافیکی را بسازد.

3- ترکیب نوشتار و تصویر(لوگوی ترکیبی): مثل پیتزاهات

4- لوگوی اپل در چاپ فانوس لوگو دیسنی لوگوی نایک لوگوی پیتزاهات

 

 

 

تفاوت لوگو ، آرم، سمبل، نشانه، نماد

لوگو ، آرم ، نماد، نشانه نوشته ، مفهوم و هویت و اصالت یک اسم را نشان میدهند

در حالیکه به صورت ذاتی با یکدیگر از نظر خلاقیت و کاربری متفاوت هستند.

لوگو یا پرتو ، طرحی گرافیکی خلاقانه و منحصر بفرد مفهومی یا بی معنا می باشد.

نشانه تصویری طرحی گرافیکی و بصری ( پیکتوگرام لوگو ) است.

مفهوم اثر نوشته طرحی نوشتاری و بصری ( لوگو تایپ ) را دربر می گیرد.

نشانه، آمیزه ای ترکیبی از پیکتوگرام و لوگو تایپ است.

نشانه، تک طرحی از حروف نخست اسم تجاری ( مونو گرام ) می باشد.

لوگو سه بعدی ، گونه ای جدید از طراحی پرسپکتیو لوگو دیجیتال است.

 

لوگو:

لوگو یک عنوان به اشکال و صورتهای مختلف گرافیکی است که طراحی این اشکال بستگی به سلیقه و خلاقیت طراحان گرافیک دارد.

1. برخی از طراحان یک عنوان رو به یک شکل گرافیکی و با استفادهاز خلاقیت خود به صورت خاصی طراحی و خلق میکنند و این نوع لوگو به ظاهر فقط بیانگر یک عنوان است و نکته قابل توجه این طرح شکل گرافیکی بودن عنوان مورد نظر می باشد.

۲. برخی دیگر از طراحان گرافیک عنوانی را به شکلی معنا دار طراحی می کنند که هر کس آن رانگاه کند به راحتی متوجه میشود که این لوگو مربوط به چه عنوان، شرکت٬ورزش و… می باشد . این نوع طراحی از نوع طراحی های حرفه ای و لوگوهای پرهزینه محسوب میشود.

۳. طراحان دیگر یک عنوان رو به شکل اسم عنوان طراحی می کنند که هر کس به راحتی می تواند بفهمد که لوگو شکل چه اسمی است. این نوع سبک طراحی نیز از نوع خیلی حرفه ای و پر هزینه ترین لوگو ها محسوب میشود. مهم ترین ویژگی لوگوها این است که فقط یک نمونه از آنها در دنیا وجود دارد و خاص می باشد چون زاییده خلاقیتهای یک نفر می باشد و با توجه به اینکه ذاتا خلاقیت هیچ انسانی متشابه با انسان دیگری نیست،لوگوهایی منحصر به فرد کلید میخورد.

.۴برخی لوگو ها هم مانند لوگو شرکت نوکیا,سونی اریکسون و…فقط یک عنوان خاص و انحصاری هستند که یک عنوان تایپ شده به نام لوگو در نظر گرفته می شود.

آرم:

در واقع آرم یک عنوان گرافیکی نیست بلکه فقط یک نشانه و یا تصویر گرافیکی یا ساده است. هر کسی با دیدن این نشانه یا آرم تشخیص میدهد که این آرم مربوطبه چه عنوانی است ولی هیچ کس نمی تواند بفهمد که این نشانه مربوط به چه عنوان خاصی است(اسم شرکت و…). بنابراین در کنار نشانه یا آرم اسم مربوط به شرکت و یا… که معولا اسمی خاص هست قرار می گیرد. این نوع طراحی هم دو سبک تقریبا متفاوتی دارد.

عده ای از طراحان گرافیک نشانه را خودشان طراحی می کنند و عده ای دیگر نشانه را از جای دیگر الگو برداری می کنند. به طور کلی می توان گفت: خلاقیت در لوگو ۱۰۰٪ بکار رفته ولی در آرم بین %۴۰ تا ۷۰% میباشد. همچنین هزینه در طراحی آرم کمتر از طراحی لوگو میباشد.

 

آرم، نشانه، نماد، لوگو، علامت، نشان واره، لوگوتایپ و … ؟؟!!!

لوگو چیست؟

در این صفحه نمیخوایم حرف های کلیشه ای بزنیم. کهلوگو یک نشانه‌ی گرافیکی است که می‌تواند به صورت علامت، سمبل، نوشتار و یا ترکیبی از این‌ها طراحی شود”. بلکه خیلی عامیانه میخوایم بفهمیم آرم چیه و لوگو چیست؟
برند چیست؟
چه فرقی بین آرم و لوگو هست و

آرم چیست؟

آرم یک کلمه فرانسوی هست که اولین بار توسط طراحان گرافیک مورد استفاده قرار گرفت. در اوایل دهه ۷۰ شمسی به پیشنهاد استادان دانشکده هنر، واژه (نشانه) به جای آرم و لوگو مورد استفاده قرار گرفت.

لوگو چیست؟

لوگو یک واژه لاتین است که به همان معنی آرم، نماد، نشانه جالب این که واژه لوگو آشناترین کلمه برای جامعه ایرانی است.

وقتی از یک شرکت یا یک محصول نام می بریم، تصویر یک لوگو اولین چیزی است که با شنیدن یک نام به ذهنتان می‌رسد. به عنوان مثال: کوکا کولا، نایک، اپل و

این نشانه گرافیکی به وسیله شرکت‌های تجاری، تولیدی و صنعتی و هم‌چنین کسب وکارهای کوچک استفاده می‌شود. تا از این طریق نوع خدمات اهداف و محصولشان را سریع‌تر به مخاطب معرفی کنند. به واسطه خلاقیت، منحصر به فرد بودن و بصری بودن در اذهان حک شده و ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطب داشته باشند. لوگو می‌تواند ترکیبی از حروف، نشانه‌ها و نماد باشد که چهره و مشخصه یک برند است.

همانطور که گفته شد لوگو (Logo) یک واژه کلی نیست و فقط برای افراد جامعه آشناتر است و بیشتر برای بخشی از نشانه های تصویری استفاده می شود.  واژه لوگوتایپ (Logotype) نیز بخشی از نشانه های نوشتاری را پوشش می دهد. بنابراین در این نوشته از کلمه نشانه استفاده کنیم که تا بتوانیم انواع آن را بیان نماییم.

 

طراحی لوگو حرفه ای

 

انواع نشانه؟

انواع آرم یا انواع لوگو

نشانه ها (لوگو) را به دو دسته کلی (نشانه های تصویری) و (نشانه های نوشتاری) می توان تقسیم کرد. دسته سومی هم وجود دارد که ترکیبی از نشانه های نوشتاری و تصویری می باشد که ما به (نشانه های ترکیبی) می شناسیم.

نشانه های تصویری:

آرم های شمایلی (Logo iconique) یا همان لوگو که مردم می شناسند. تصویری از یک شیء، یک نقش و یک نماد مانند تصاویر فیگوراتیو (اسب، گلابی، مرد و…) و یا غیر فیگوراتیو (دایره، فلش، خط و …) هستند و انواع مختلفی دارند:

  1. آرم های تصویرنما که رابطه مستقیم داشته باشد مانند استفاده از نقش گاو برای گاوداری
  2. آرم های دیاگرامی که غیر مستقیم باشد مانند استفاده از نقش خورشید یا نخل برای شرکتی در خوزستان
  3. آرم های استعاری که نمایشی از قدمت و سنت دارد. مثل استفاده از نقش اساطیری در لوگو هواپیمایی ایران (هما)
  4. آرم های نمادین که بدون هیچ ارتباطی مانند شکل سیب برای شرکت کامپیوتری اپل
  5. پیکتوگرام ها هم که به صورت قراردادی طراحی می شوند مانند علائم راهنمایی و رانندگی، ورزشی و مکان ها

نشانه های نوشتاری:

نشانه های نوشتاری به دو دسته تقسیم می شوند:

لوگوتایپ (Logotype) یا (نشانه نوشته) نشانه هایی هستند که به جای تصویر، صرفا از کلمات و یا جمله استفاده شده است. نوشتار فیلم های سینمایی (نامواره) نشانه عنوان مجلان و نشریات هم در این مجموعه قرار می گیرند.

مونوگرام (Monogram) نشانه هایی هستند که از یک حرف و یا ترکیب چند حرف تشکیل شده اند.

نشانه های ترکیبی:

ترکیب نوشتار و تصویر (لوگوی ترکیبی): مثل پیتزا کی اف سی

 

این نشانه گرافیکی به وسیله شرکت‌های تجاری، تولیدی و صنعتی و هم‌چنین کسب وکارهای کوچک استفاده می‌شود. تا از این طریق نوع خدمات اهداف و محصولشان را سریع‌تر به مخاطب معرفی کنند. به واسطه خلاقیت، منحصر به فرد بودن و بصری بودن در اذهان حک شده و ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطب داشته باشند. لوگو می‌تواند ترکیبی از حروف، نشانه‌ها و نماد باشد که چهره و مشخصه یک برند است.

 

همانطور که گفته شد لوگو (Logo) یک واژه کلی نیست و فقط برای افراد جامعه آشناتر است و بیشتر برای بخشی از نشانه های تصویری استفاده می شود.  واژه لوگوتایپ (Logotype) نیز بخشی از نشانه های نوشتاری را پوشش می دهد. بنابراین در این نوشته از کلمه نشانه استفاده کنیم که تا بتوانیم انواع آن را بیان نماییم.

قیمت طراحی لوگو

انواع آرم یا انواع لوگو

نشانه ها (لوگو) را به دو دسته کلی (نشانه های تصویری) و (نشانه های نوشتاری) می توان تقسیم کرد. دسته سومی هم وجود دارد که ترکیبی از نشانه های نوشتاری و تصویری می باشد که ما به (نشانه های ترکیبی) می شناسیم.

نشانه های تصویری:

آرم های شمایلی (Logo iconique) یا همان لوگو که مردم می شناسند. تصویری از یک شیء، یک نقش و یک نماد مانند تصاویر فیگوراتیو (اسب، گلابی، مرد و…) و یا غیر فیگوراتیو (دایره، فلش، خط و …) هستند و انواع مختلفی دارند:

    آرم های تصویرنما که رابطه مستقیم داشته باشد مانند استفاده از نقش گاو برای گاوداری

    آرم های دیاگرامی که غیر مستقیم باشد مانند استفاده از نقش خورشید یا نخل برای شرکتی در خوزستان

    آرم های استعاری که نمایشی از قدمت و سنت دارد. مثل استفاده از نقش اساطیری در لوگو هواپیمایی ایران (هما)

    آرم های نمادین که بدون هیچ ارتباطی مانند شکل سیب برای شرکت کامپیوتری اپل

    پیکتوگرام ها هم که به صورت قراردادی طراحی می شوند مانند علائم راهنمایی و رانندگی، ورزشی و مکان ها

طراحی آرم

نشانه های نوشتاری:

نشانه های نوشتاری به دو دسته تقسیم می شوند:

لوگوتایپ (Logotype) یا (نشانه نوشته) نشانه هایی هستند که به جای تصویر، صرفا از کلمات و یا جمله استفاده شده است. نوشتار فیلم های سینمایی (نامواره) نشانه عنوان مجلان و نشریات هم در این مجموعه قرار می گیرند.

مونوگرام (Monogram) نشانه هایی هستند که از یک حرف و یا ترکیب چند حرف تشکیل شده اند.

نشانه های ترکیبی:

ترکیب نوشتار و تصویر (لوگوی ترکیبی): مثل پیتزا کی اف سی

نشانه تصویری

نشانه نوشتاری

نشانه ترکیبی

 

خصوصیات لوگو (نشانه)؟

سادگی، زیبایی، وحدت شکل، قابلیت کارآیی در اشکال مختلف، انسجام، عدم تشابه با علایم دیگر، دارا بودن روحیه مجموعه آرم با موضوع، رنگی بودن، بسادگی در یادبود سپرتده شدن، گویا بودن، دارای اجرای دقیق و صحیح بودن.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های طراحی لوگو منحصر به فرد بودن آن می‌باشد.

لوگو در عین سادگی، دارای ویژگی ها و خصوصیات زیادی است که بایستی به طور ظریف و دقیق همگی این مفاهیم در قالب یک تصویر بوجود آید . به همین دلیل است که برخی معتقد هستند لوگو یکی از مشکل ترین موضوعات طراحی گرافیک می باشد.

ویژگی‌های طراحی یک لوگو خوب و موفق :

طراحی خوب و موفق باید دارای ویژگی‌هایی زیر باشد؛

اعتبار و سنخیت: یک طراحی خوب و موفق باید بتواند ارتباطی دو طرفه و صادقانه بین صاحب لوگو (نام تجاری و برند) و تجارتی که به آن اشاره دارد، برقرار نماید.

باید با موضوع، مفهوم و خصوصیات برند هم‌خوانی داشته و معنای خود را به سرعت به مخاطب انتقال دهد.

ماندگار و پایدار: یک طراحی خوب و موفق باید بتواند در طول زمان همراه با کسب و کار شما تکامل پیدا کند و ماندگاری خود را با تحمل طرح‌ها و مدهای مختلف در طول زمان از دست ندهد.

انعطاف پذیر: یک طراحی خوب و موفق باید بتواند به دو صورت سیاه و سفید (تکرنگ) و تمام رنگی چاپ و در سایزهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. بدون تغییر در ظاهر و معنی و مفهوم آن.

یک طراحی خوب و موفق را باید بتوان به صورت آنلاین در وب‌سایت‌ها و هنگام کارهای چاپی بدون هیچ مشکلی استفاده نمود.

باید قادر به احراز حقوق مالکیت خود از نظر قانونی باشد یعنی منحصر به فرد و قابل ثبت باشد.

و به طور خلاصه می‌توان گفت طراحی یک لوگو باید ساده و گویا، منحصر به فرد و در ارتباط با موضوع کسب و کار باشد باید جذابیت بصری داشته و با مخاطب ارتباط برقرار کند.

با یکسان بودن شیوه طراحی در تمام قسمت‌ها ضمن نوآوری هماهنگی تکنیکی ایجاد نماید.

سؤالاتی که باید در ارتباط با طراحی لوگو به آن‌ها پاسخ دهید؟

خدمات یا کالای ارائه شده توسط شرکت‌تان را چگونه توصیف می‌‏کنید؟

اهداف بلند مدت شرکت شما چیست؟

رقبای اصلی شما چه کسانی (چه شرکت‌هایی) هستند؟

عامل تمایز شما از رقبایتان چیست؟

گروه هدف و مصرف کنندگان شما چه کسانی هستند؟

تصویر ذهنی از لوگویتان دارید؟ توصیف کنید.

 

سفارش طراحی لوگو

چرا طراحی لوگو

طراحی لوگو آجر اول است. طراحی لوگو آجر اول است طراحی لوگوی تجاری گام اول ساخت هویت یا تصویر سازمان برای شماست، چرا که بدون لوگو، هیچ شناسه یا تصویری از برندتان ندارید که روبروی مشتریان خود و شرکت ها بگذارید.

کیفیت یعنی حرفه ای بودن

کیفیت یعنی حرفه ای بودن طراحی لوگوی خوب خبر از این می دهد که تجارت شما قانونی، قابل اعتماد و معتبر است. طراحی لوگوی ضعیف اعتماد را به مشتری القا نمی کند، اما یک لوگوی قوی می تواند یک احساس قوی از اعتماد را ایجاد کند.

آیا برند شما رنگ خاصی دارد؟

چه نوع لوگویی را ترجیح می‌دهید (آیکون، لوگوتایپ، مونوگرام و غیره)؟

از لوگوی شما قرار است بیشتر کجا استفاده شود (چاپ، رسانه‌ی تصویری، وب و غیره)؟

چه میزان بودجه می‌خواهید جهت طراحی لوگو اختصاص دهید؟

آیا نیاز به طراحی‌های دیگری با لوگوی جدیدتان دارید؟ با چه موضوعی؟

چه کسی می‌تواند یک لوگو را طراحی کند؟ طراحی کردن یا طراحی نکردن لوگو؟

از لحاظ  فنی، هر کسی که اندکی با نرم افزارهای گرافیکی آشنایی داشته باشد و حتی بدون دانش اصول طراحی و خلاقیت می‌تواند یک لوگو ایجاد کند.

باید به هزینه طراحی به دید سرمایه‌گذاری در بخش برند و تبلیغات، و همچنین آینده کسب و کار نگاه کرد.

طراحی لوگو نقطه شروع و هویت بصریِ کسب و کار شما و نیز طراحی خوب برای شماست.ایجاد تصویر ذهنی ماندگار در ذهن مخاطبانتان در توسعه تجارت و بازاریابی برای شما نقش بسزایی را ایفا می‌کند. باعث می‌شود که لوگوی شما به درستی و در هر زمانی به خوبی دیده شود.

روح و هدف از طراحی لوگو، اینست که شما به یک هویت و نام تجاری خاص در رسانه‌ها برسید این رسانه می‌تواند از کارت ویزیت یا سربرگ شما تا تبلیغات تلویزیونی را شامل شود. لذا با طراحی یک لوگو خوب و موفق و با کمک از طراحان مجرب می‌توانید به سادگی به این مقصود دست پیدا کنید.

 

چرا کسب و کار نیاز به لوگو دارد؟

شاید در طراحی هویت بصری بیشترین اسمی که شرکت ها و اشخاص با آن سر و کار دارند نام لوگو باشد. در واقع اهمیت طراحی لوگو چند سالی است که در کشور بیشتر از قبل مورد توجه قرار میگیرد و با گسترش اینترنت و فضای مجازی و افزایش روز افزون برندها طراحی لوگو راهکار مناسبی است تا نام و علامت تجاری خود را در ذهن مخاطبان قرار دهیم. در واقع اعتماد ، شناخت و موفقیت در بازار سه بخش اصلی است که به پشتوانه طراحی برندینگ صحیح ، بجا و مناسب در روند گسترش یک مجموعه کمک بسزا می کند.

 

همانطور که گفته شد لوگو (Logo) یک واژه کلی نیست و فقط برای افراد جامعه آشناتر است و بیشتر برای بخشی از نشانه های تصویری استفاده می شود.  واژه لوگوتایپ (Logotype) نیز بخشی از نشانه های نوشتاری را پوشش می دهد. بنابراین در این نوشته از کلمه نشانه استفاده کنیم که تا بتوانیم انواع آن را بیان نماییم

 

اگر برای کسب و کارتان لوگوی حرفه ای میخواهید حتما با گروه مهندسی هیرکانا تماس حاصل فرمایید:

09117549474

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی